لجستیک، حلقه پنهان اقتصاد ایران

مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران با اشاره به ظرفیت مغفول‌مانده این بخش در اقتصاد کشور، از آمادگی کامل برای توسعه زیرساخت‌های لجستیکی در استان زنجان خبر داد و گفت: زنجان با موقعیت ژئوپلیتیک و زیرساخت‌های موجود، مستعد تبدیل شدن به قطب لجستیکی شمال‌غرب کشور است.

به گزارش موج بیداری، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان همایش منطقه‌ای پتانسیل‌ها و بسترهای ترانزیت و هاب لجستیکی در ایران و استان زنجان با حضور مدیران ملی و استانی، فعالان اقتصادی و نمایندگان بخش خصوصی به همت اتاق بازرگانی زنجان و کمیسیون بازرگانی و لجستیک اتاق ایران صبح امروز در اتاق بازرگانی زنجان برگزار شد.

در این نشست، امید حسین ابیانه نظری، مدیرعامل و نایب‌رئیس هیأت مدیره شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران، با تشریح پیشینه و نقش راهبردی این شرکت در اقتصاد کشور گفت: شرکت انبارهای عمومی با بیش از ۶۳ سال سابقه فعالیت، امروز در ۸۸ نقطه کشور فعال است و توان نگهداری بیش از ۱۰ میلیون تن کالا را دارد.

وی با اشاره به سهم بالای لجستیک در اقتصاد کشورهای همسایه  و نرسیدن لجستیک ایران به جایگاه واقعی خود افزود: در کشورهایی مانند ترکیه تا ۲۱درصد از GDP از طریق خدمات لجستیکی تأمین می‌شود، اما در ایران این عدد کمتر از ۸ درصد است؛ این یعنی هنوز ظرفیت عظیمی در این بخش نهفته است که باید با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و تسهیل‌گری دولت آزاد شود.

ابیانه، لجستیک را فراتر از حمل‌ونقل دانست و تصریح کرد: حمل‌ونقل تنها بخشی از زنجیره بزرگ لجستیک است چرا که نگهداری، بسته‌بندی، رهگیری، انبارداری و اتصال به کریدورهای منطقه‌ای، بخش‌هایی هستند که در ایران کمتر به آن‌ها توجه شده، در حالی که می‌توانند منشأ ارزش افزوده قابل‌توجهی باشند.

وی با اشاره به پتانسیل استان زنجان برای ایفای نقش منطقه‌ای در حوزه لجستیک از آمادگی شرکت انبارهای عمومی برای سرمایه‌گذاری در ایجاد پارک لجستیک در این استان خبر داد و گفت: ما با نگاه مشارکتی به استان زنجان آمده‌ایم. زمین مناسب، همراهی مسئولان و توان بخش خصوصی می‌تواند زنجان را به هاب لجستیکی شمال‌غرب کشور تبدیل کند. 

ابیانه در ادامه با اشاره به نقش فناوری‌های نوین در آینده لجستیک افزود: ما در حال حرکت به‌سوی لجستیک هوشمند هستیم؛ استفاده از فناوری‌هایی همچون هوش مصنوعی می‌تواند ظرفیت‌های این بخش را چند برابر کند و سرعت و دقت خدمات را به‌طور چشمگیری افزایش دهد.

مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی، با تأکید بر اینکه لجستیک دیگر تنها یک بحث اقتصادی نیست، بلکه موضوعی تمدنی و راهبردی است، بیان کرد: با توسعه زیرساخت‌های لجستیکی، علاوه بر رونق اقتصادی، می‌توان امنیت ملی را نیز تقویت کرد. کریدورهای شمال–جنوب و شرق–غرب زمانی معنا پیدا می‌کنند که حلقه‌های لجستیکی آن‌ها تکمیل شود.

وی در پایان یادآورشد: شرکت انبارهای عمومی آماده است در کنار گمرک، ، بخش خصوصی و سایر نهادها، در توسعه متوازن، هوشمند و راهبردی لجستیک کشور ایفای نقش کند.