مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان از اتصال ۹۷.۴ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات خبر داد و گفت: تنها ۱۸ روستا باقی مانده که طبق برنامه تا پایان سال ۱۴۰۴ به این شبکه متصل خواهند شد.
به گزارش موج بیداری، فرزاد توکلی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجا روز 27 اردیبهشت در گفتوگو با خبرنگاران به تشریح آخرین وضعیت شاخصهای ارتباطی استان پرداخت.مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعت استان زنجان با اشاره به وضعیت تلفن ثابت در استان اظهار داشت: در حال حاضر تعداد مشترکان تلفن ثابت در زنجان حدود ۳۰۸ هزار نفر است که نسبت به دوره گذشته تغییری نداشته و حتی اندکی کاهش داشته است. این کاهش به دلیل روند جهانی کاهش استفاده از تلفن ثابت و تمایل کاربران به ارتباطات سیار است. ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان ۲۹ درصد و در سطح کشور ۳۲.۸ درصد است.توکلی در ادامه با بیان اینکه یکی از دلایل پایین بودن ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان، جمعیت بالای روستایی است، افزود: «در استانهایی با جمعیت روستایی بیشتر، مانند زنجان، طبیعتاً استفاده از تلفن ثابت پایینتر و در نتیجه ضریب نفوذ نیز کمتر است.وی در خصوص وضعیت تلفن همراه گفت: در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۹۸۰ هزار مشترک تلفن همراه در استان داریم که ضریب نفوذ آن به ۱۸۰ درصد رسیده است. این رقم بالاتر از میانگین کشوری (۸۵ درصد) بوده و نشاندهنده دسترسی گسترده مردم به سیمکارت و خدمات تلفن همراه است.توکلی با اشاره به شاخصهای اینترنت، افزود: در حوزه اینترنت ثابت، حدود ۱۰۸ هزار مشترک فعال در استان داریم که ضریب نفوذ آن ۹.۶ درصد است، در حالی که میانگین کشوری حدود ۱۳ درصد است. اما در اینترنت سیار، تعداد مشترکین به یک میلیون و ۴۹۲ هزار نفر میرسد که ضریب نفوذ آن ۱۳۳ درصد است و به میانگین کشوری (۱۳۵ درصد) بسیار نزدیک است.
وضعیت ظرفیت ورودی ارتباطی استان
مدیرکل ارتباطات زنجان ظرفیت ورودی استان را ۴۵۰ گیگابیت بر ثانیه اعلام کرد و گفت: در حال حاضر حدود یک سوم از این ظرفیت مورد استفاده قرار میگیرد. این بدان معناست که برای توسعه زیرساختهای ارتباطی در استان، از لحاظ ظرفیت ورودی مشکلی وجود ندارد و چالش اصلی ما در بخش شبکه دسترسی است.توکلی در ادامه به پروژههای فیبر نوری استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در چهار شهر استان، پروژه فیبر نوری در حال اجرا یا اتمام است. پروژههای شهرهای قیدار و خرمدره به پایان رسیده و در شهرهای زنجان و ابهر نیز در حال اجراست. در شهر زنجان، پروژه تاکنون ۳۷ درصد پیشرفت داشته و طبق برنامه باید تا تیرماه ۱۴۰۴ به اتمام برسد، هرچند طبق زمانبندی وزارت ارتباطات پایان سال ۱۴۰۵ نیز برای اتمام پروژه در نظر گرفته شده است.
پوشش ارتباطی روستاهای استان
وی همچنین به وضعیت روستاهای استان پرداخت و اظهار داشت: از مجموع ۷۱۲ روستای بالای ۲۰ خانوار استان، ۶۹۴ روستا (معادل ۹۷.۴ درصد) به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند. هدفگذاری ما اتصال صد درصدی این روستاها تا پایان سال ۱۴۰۴ است. در حال حاضر ۱۸ روستای باقیمانده در اولویت اجرای پروژههای اتصال قرار دارند و برای هر یک از آنها، اپراتور مسئول و زمانبندی مشخص تعیین شده است.توکلی با اشاره به پیشرفتهای اخیر در حوزه ارتباطات روستایی گفت: از دهه فجر سال گذشته تا کنون، ۱۲ روستای جدید به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند که این مهم با احداث ۹ سایت جدید و ارتقای یک سایت موجود انجام شده و برای آن بالغ بر ۵۲ میلیارد تومان هزینه شده است.مدیرکل ارتباطات زنجان اظهار داشت: در سال ۱۴۰۴، ۱۰۲ روستا در برنامه وزارت ارتباطات قرار دارند که شامل ۱۸ روستای فاقد پوشش و ۸۴ روستای دارای پوشش ضعیف میشوند. برای این منظور، نیاز به احداث ۹۴ سایت جدید داریم.وی ضمن تأکید بر اینکه وزارت ارتباطات با مشکل اعتباری مواجه نیست، اصلیترین چالش پروژهها را تأمین تجهیزات مخابراتی عنوان کرد و گفت: تحریمها و محدودیتهای بینالمللی باعث شده تأمین تجهیزات از شرکتهای خارجی با دشواریهایی همراه باشد.توکلی در پایان با اشاره به قدیمی بودن دادههای سرشماری گفت: اطلاعات موجود بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ است و سرشماری جدید میتواند باعث افزایش تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار و در نتیجه تغییر در شاخصهای فعلی شود.
More Stories
بیست و هفتمین گردهمایی پژوهشی نجوم ایران
ستارهای بدرخشید و ماه مجلس شد
گرد و غبار در راه زنجان است